Soltech

Wat zijn de relevante competenties en ervaringen van de organisatie voor het project?

Soltech heeft een unieke combinatie van jarenlange ervaring in fotovoltaïsche zonne-energie, met name BIPV (Building Integrated PhotoVoltaics) en Research & Development. Soltech is sinds 1989 actief in de fotovoltaïsche sector met een focus op specifieke markten met op maat gemaakte producten. Soltech begon eind jaren 90 met de ontwikkeling van BIPV-producten en het doel van het bedrijf is altijd geweest om innovatieve paneelconcepten en ontwerpen te introduceren. De activiteiten van Soltech kunnen worden onderverdeeld in drie hoofdproductlijnen: Productontwikkeling voor industriële toepassingen: deze business unit ontwikkelt autonome systemen, met name elektrische, op maat gemaakte producten die het ontwerp en de fabricage van panelen vereisen voor elke specifieke toepassing.

 • Glas / glas PV-panelen op maat: deze business unit ontwikkelt en produceert glas / glaspanelen op maat voor elk project. Met deze activiteiten wordt een hoge toegevoegde waarde in project engineering bereikt.
 • BIPV-dakbedekkingsproducten: voor deze activiteit werkt Soltech nauw samen met Eternit in België. De producten voor deze toepassing worden op maat gemaakt en samen met de klant ontworpen en er wordt een continue verbetering van het product uitgevoerd.
 • Naast de bovengenoemde bedrijfsactiviteiten verricht de onderneming R & D-activiteiten. De onderzoeksactiviteiten zijn gericht op het testen van nieuwe materialen die worden overwogen voor toepassing in fotovoltaïsche panelen, het onderling verbinden en lamineren van zonnecellen met allerhande materialen volgens de gevraagde toepassing. Meer recentelijk heeft Soltech zich geconcentreerd op het verbeteren van de esthetiek van PV-panelen door bedrukt en gecoat glas te gebruiken en gekleurde bedrukte films in de PV-panelen te introduceren. Soltech heeft een zeer flexibele productielijn die een mix van R&D, productontwikkeling, prototyping en specifieke productie mogelijk maakt. Naast de productie heeft Soltech de mogelijkheid om de panelen te karakteriseren door middel van een geavanceerde zonnesimulator en apparatuur om elektroluminescentie uit te voeren.

  Wat is de motivatie van de organisatie om deel te nemen aan het project?

  Soltech heeft een sterke focus op het continue ontwikkelen van nieuwe producten en het verbeteren van bestaande producten door toepassing van de meest geavanceerde technologische oplossingen. Deze strategie stelt Soltech in staat om te blijven concurreren en om hun klanten unieke oplossingen te bieden. De belangrijkste doelstellingen voor de ontwikkeling van de producten van Soltech zijn de gecombineerde functionaliteit (bijvoorbeeld elektriciteitsproductie en de ‘klassieke’ functie van het bouwelement), het bereiken van hoge rendementen en het verbeteren van de betrouwbaarheid van PV-panelen op lange termijn. Daarom sluit deelname aan dit project perfect aan bij de innovatiedoelstellingen van Soltech.

  Soltech wordt in heel Europa al erkend als de partner bij uitstek in het vroege stadium en de vroege productie van innovatieve fotovoltaïsche paneeltechnologieën en is de strategische laminaatleverancier voor vele BIPV-oplossingen. Zodra de in dit project ontwikkelde warmte regulerende folie commercieel volwassen is, kan deze worden geïntegreerd in de Soltech-productlijn.

  Join the conversation

  Onze andere partners

  Menu