Nieuw ontwikkeld sensor platform door UHasselt

Deel dit artikel:

Sensor platform

Binnen het Sunovate project past UHasselt een nieuw ontwikkeld sensor platform toe wat het mogelijk maakt om snelle en nauwkeurige temperatuur- en mechanische spanningsmetingen te doen. De techniek is gebaseerd op Fiber Bragg-roosters die kunnen worden geïntegreerd in PV-laminaten of laminaten van architectonisch glas, zoals weergegeven in dproject Sunovatee afbeelding. In het weergegeven testmonster zijn vier temperatuur-en rekdetectie eenheden geïntegreerd.

Eerste resultaten

De eerste testen en validatie van de sensortechnologie zijn veelbelovend en laten zien dat kleine temperatuurveranderingen reproduceerbaar kunnen worden gecontroleerd. Parallel aan het valideren van de detectietechniek, ontwikkelen UHasselt en IMEC de integratiemethoden van dit sensor platform verder voor massaproductie toepassingen.

Validatie

Een van de belangrijkste toepassingen van het sensor platform is het valideren van verschillende simulaties in R&D, zoals validatie van berekende spanningen en temperaturen binnen de stapel van een PV-laminaat. In het Sunovate project zullen deze sensoren worden gebruikt om temperatuurveranderingen en -verschillen te meten bij het aanbrengen van de thermochrome pigmenten in architecturale. Of PV-toepassingen met minimale interferentie met de normale werking van deze toepassingen, aangezien deze sensoren volledig transparant zijn en vrijwel onzichtbaar worden in de laminaten.

Bekijk hier de video

 

Join the conversation

Deel dit artikel:

Gerelateerde artikelen

Menu